MEJERITRADITION SEDAN 1953

1953 startade verksamheten vid Grådö Mejeri. Grådö Mejeri är därmed ett av de äldsta mejerierna i Sverige som fortfarande är verksamt. Planeringsarbetet hade pågått i flera år och mejeriet byggdes som ett modellmejeri enligt ritningar från Svenska Mejeriernas Riksförening. Inledningsvis tillverkades ost, bland annat Svecia och Herrgård samt smör. 1963 upphörde ostillverkningen till förmån för produktion av mjölk och fil.
I början på 1970 talet upphörde även smörtillverkningen, men som det skulle visa sig blev det ett bara långt uppehåll, 2015 började vi tillverka smör igen.
Grådö Mejeri har genom åren gjort sig känt för extra fina syrade produkter, Grådöfilen har sina rötter i den fil som användes vid tillverkningen av ost och smör redan på 1950-talet. Utöver fil gör vi smör, mjölk, och yoghurt samt creme fraiche och gräddfil. Vi finns i de flesta butiker i närområdet men om du inte hittar våra produkter kan du fråga din handlare.
Vi värnar om det Svenska lantbruket och använder alltid svensk mjölkråvara i vår tillverkning. Mjölken kommer från ca 55 gårdar i närområdet och ca 20% av mjölken är ekologisk.
Ett litet företag är beroende av skickliga och engagerade medarbetare, vi är stolta över våra mejerister som varje dag gör sitt yttersta för att våra produkter skall vara det bästa för dig.
Sedan 2014 är vi en del av företaget Falköpings mejeri, www.falkopingsmejeri.se